Ψωμάκια φασκόμηλου με ελιές

Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την αφήνουμε να φουσκώσει. Μέσα στο αλεύρι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με τα χέρια μας το δουλεύουμε μέχρι να πάρει τη μορφή χοντρού τραχανά. Στο κέντρο αυτού του μείγματος, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, τη φουσκωμένη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ενώ κολλάει ακόμη στα χέρια, βάζουμε σταδιακά τις ελιές και το φασκόμηλο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να αποκτήσουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί και τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια, τα λαδώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι για κεκάκια. Αν δεν έχουμε ταψάκι για κεκάκια, τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τα βάζουμε πάνω σε λαδόχαρτο σε ένα απλό ταψί.

Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Όταν κολλάει η ζύμη στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν θέλουμε να γίνει πιό αφράτη, λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.

X