Κρέμα αγριοτριανταφυλλιάς

Ρόφημα: Χοντροκόβουμε τους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς. Για ένα φλιτζάνι θέλουμε 2 κουταλιές αποξηραμένους κομμένους καρπούς, τους οποίους αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον πολυκόφτη. Φέρνουμε σε βρασμό το νερό και ρίχνουμε μέσα τους καρπούς, τους οποίους αφήνουμε να μουλιάσουν σκεπασμένους για 2 ώρες. Θα χρησιμοποιήσουμε το ρόφημα, το οποίο έχει όξινη γεύση, χωρίς να το στραγγίσουμε.

Διαλύουμε τον νισεστέ μέσα στο νερό, προσθέτουμε το ρόφημα καλά στραγγισμένο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή γαλατιέρα, να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια ξύλινη κουτάλα, και μόλις αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας, η κρέμα είναι έτοιμη. Τη μοιράζουμε σε 4 ποτήρια του κρασιού, σερβίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με ξύσμα πορτοκαλιού και, αντί για ξηρούς καρπούς, να σερβίρουμε με ψημένο σουσάμι και μέλι.

X