Ψωμί ζυμωμένο με τσάι του βουνού

Ρόφημα: Φέρνουμε 1 φλιτζάνι νερό σε βρασμό και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές σιδηρίτη, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ρόφημα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ρόφημα σιδηρίτη. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσπαθούμε να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει και διπλασιαστεί, ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, το κυλάμε πάνω στο σουσάμι και στρώνουμε το ψωμάκι σε μια καλά λαδωμένη στενόμακρη φόρμα μήκους 25 cm. Κάνουμε μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και το αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί.

Αφού φουσκώσει το ψωμί, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά και να αποκτήσει σκληρή κόρα. Βγάζουμε το ψωμί αμέσως από τη φόρμα για να μην ιδρώσει.

Μέσα στη ζύμη μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους.

X